Våra tjänster

Rena Fastigheter erbjuder helhetslösningar inom underhåll av fastigheter.

Inget jobb är för litet eller för stort!

Vi utför våra tjänster för privatkunder, bostadsrättsföreningar, företag och kommuner. Vi har lång erfarenhet inom yrket och har ett nära samarbete med vår leverantör som sitter på en enorm kunskap inom detta område.

Vad ingår i taktvätten?

  • Borstar/skrapar bort mossan från taket
  • Blåser rent taket från all lös smuts
  • Gör rent hängrännor
  • Byter ut trasiga takpannor (kunden tillhandahåller)
  • Behandlar taket med Bevara som tar död på alla påväxt
  • Städar upp på marken runt huset
  • Väder och vind sköter nu tvätten av taket som är helt rent inom 1-2 år beroende på påväxt

Taktvätt & Takvård

Påväxt på taket är varken fint eller bra för materialet då det förkortar livslängden på takpannorna. Vi rengör och behandlar taket med en effektiv och skonsam metod för både miljön och taket. Börjar taket ändra färg så behandla i tid och spara pengar innan mossan etablerar sig. Ring oss för ett kostnadsfritt besök och offert.

När man ska utföra taktvätt eller rengöra pannor bör man undvika högtryckstvätt av flera olika skäl. Vattnet kan pressas in till andra byggnadsdelar. Sporer från påväxt frigörs och sprids till andra tak och byggnadsdelar. Asbest kan frigöras från eternitplattor och spridas i ett stort område. Ytskikt, sand mm. på betongpannor kan helt eller delvis försvinna.

Vid behandling med Bevara undviker man all efterbehandling och låter väder och vind göra jobbet.

Fasadtvätt​

Underhåll av byggnaders fasader genom ex. fasadtvätt borde vara lika självklart som att städa inomhus. Regelbundet underhåll i form av enkel tvätt förbättrar utseende och förlänger livslängden på byggnadsmaterialet. När väl fasaderna har angripits av alger, lava, mossa eller mögel räcker det inte med att tvätta fasaden utan den måste också behandlas mot påväxt. Olika typ av material kräver olika behandlingar.

Altan & uteplats

Alla som har en altan vet att den blir ful och smutsig, vi gör den fin igen och du kan fortsätta att njuta av en härlig altan oavsett om den är av plattor eller trä.

Målartvätt

Inför målning är det mycket viktigt att man har tvättat fasaden på rätt sätt så att man har en absolut ren yta med en bra vidhäftningsförmåga för den nya färgen.

Målartvätt